Småbarns förälder deluxe!!!


* Man får gå och lägga sig klockan 22 varje dag utan att någon ifrågasätter dig


* Du får tafsa hur mycket du vill på deras små goerumpor och lår och pussa och snusa i nacken. Förmodligen inte lika uppskattat när de är 15.


* Det finns inget som slår kladdiga pussar och kramar med armar som inte ens når kring halsen. Det är något alldeles särskilt med den rena och villkorslösa kärleken och känslan av att just du är deras allt är oslagbar.


* Du går ut med ditt barn och tänker att "fasen vad snygg morsa jag är ändå" och ingen säger något om din lilla degmage.du är en milf liksom. Utan barn=inte lika snyggt med liten degmage.


* Det är helt okej att det ligger pratande dockor i hörnen när du har finmiddag hemma. Inte lika okej om man inte har barn.


* Inför en jobbintervju: multitasking är ett av dina specialskills, ingen kan leta nappar,fixa mellanmål,ringa försäkringskassan och sätta på en film samtidigt lika bra som du kan. småbarn= karriärboost!


* Med så mycket kladd och smuts de sprider omkring så är det helt ok att slänga och köpa nytt. det måste man ju! småbarn=förnyelse


* När du stått i ösregn med ett barn som ska plocka höstlöv på väg hem, utan regnskydd, utan regnkläder, mobilen ringer, man trampar i en vattenpöl - tycker man faktiskt att det mesta är bagateller sedan. och man hakar inte upp sig på småsaker efteråt. man har ju blivit en hårigare version av dalai lama, så allt bara rinner av en.


*Du är aldrig ensam. Och det uppskattas

 

Ja, man kommer ju till en del insikter när man har småbarn. det trodde jag aldrig. Vad jag vet är att hur jobbigt man än må tycka att saker är ibland, så kommer det komma en tid när man inte behövs lika mycket. För varje dag upptäcker de hur stor världen är och att det finns roligare saker än att ha fredagsmys med mamma och pappa. Jag tar vara på tiden innan det är försent och man ligger där på dörrmattan och campar tills barnen är hemma från diverse grejer igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback